Forbedret medlemsoplevelse i Forskningspanelet

Forskningspanelet har i løbet af vintermånederne udvidet vores team med to nye kollegaer, forskningssygeplejerske Lene og forskningsassistent Matilde. De glæder sig begge til at hjælpe Forskningspanelets medlemmer med at gøre det nemt og sikkert at deltage i forskning

To nye ansigter hos forskningspanelet

Starten af 2022 har budt på flere nye forskningsprojekter, som vi kan tilbyde vores medlemmer at deltage i. Det øgede antal projekter betyder også, at vi i James LInd Care, patientorganisationen bag Forskningspanelet, også kan byde velkommen til to nye medarbejdere, der skal sikre en god oplevelse for Forskningspanelets medlemmer.

De to nye ansigter er Matilde og Lene, som er henholdsvis Forskningspanelets nye forskningsassistent og forskningssygeplejerske. De skal begge være med til at sikre, at alle medlemmer oplever, at det er nemt og sikkert at engagere sig i klinisk forskning.

“Vi er rigtig glade for at kunne byde Lene og Matilde velkommen på holdet. De er hver især en god tilføjelse til Forskningspanelet, fordi deres evner vil være med til at sikre, at alle vores medlemmer får en god oplevelse, når de tilmelder sig og deltager i forskningsprojekter”, siger Rasmus Hjorth, Community Manager, i James Lind Care og Forskningspanelet, om ansættelsen af Lene og Matilde.

Jeg brænder for de personlige historier indenfor forskning

Lene Voller, som er forskningspanelets nye forskningssygeplejerske, er bosat i København og har været sygeplejerske i 16 år. Hun har arbejdet med forskning i snart 10 år og har arbejdet indenfor hjertekirurgi og hjertemedicin på Rigshospitalet. Hun har i mange år arbejdet frivilligt med rådgivning til mennesker i krise. Lene er derfor meget kvalificeret til at guide Forskningspanelets medlemmer trygt og godt igennem processen. Lene blev også Journalist i 2016.

“Jeg brænder for de personlige historier og blev journalist i 2016, fordi jeg havde et håb om dels at give patienterne en stemme, men også fordi jeg kommunikativt synes, at der ofte er alt for langt imellem det faglige sprog og det sprog som patienterne taler”, siger Lene, når hun skal beskrive sin faglige baggrund og fortsætter

”Jeg synes god journalistik og formidling er alt for lidt i fokus når sundhedsvæsenet kommunikerer til patienterne. I min optik mangler der oftest en forståelse for patienternes spørgsmål, og fordi information fra sundhedsfagligtpersonale til patienter ofte kan være i et sprog, der ikke er let at forstå, hvis man samtidig skal forholde sig til det at være syg med alle de tanker, som det medfører.”

Efter mange år som sygeplejerske har Lene nu valgt at tage en anden vej, hvor hun som forskningssygeplejerske hos James Lind Care og Forskningspanelet kan være der for patienter på en ny måde.

”Jeg er glad for arbejdet i James Lind Care, da det giver mening for mig. Jeg møder patienterne, hører deres stemmer og jeg føler, at det er min vigtigste opgave at guide dem godt videre i deres møde med klinisk forskning. Jeg tager patienternes parti, holder dem I hånden og følger dem hen til døren, hvor fremtidens forskning kan tage over. Det er til gavn for både patienten selv, forskningsstederne og fremtidens behandling. “

 Forskningsassistent med passion for kommunikation

Forskningspanelets nye forskningsassistent, Matilde Kirk har en baggrund indenfor Kommunikation og Sprog, og har studeret sin bachelor i fransk og kommunikation ved Københavns Universitet. I dag studerer hun sin master i Interkulturelle Markedsstudier ved Københavns Universitet og Copenhagen Business School mens hun arbejder for Forskningspanelet.

” Jeg brænder for kommunikation og at være i kontakt med mennesker, løse problematikker og formidle patientens historie. Derfor glæder jeg mig til at skrive spændende artikler om og til vores medlemmer, som belyser deres forskellige perspektiver og problematikker med sygdom i hverdagen.”

Matilde skal bidrage til, at Forskningspanelets medlemmer modtager inddragende, engagerende og interessant indhold og er velinformerede om vores mange aktiviteter og projekter. Det indebærer bl.a. at holde Forskningspanelets hjemmeside opdateret, skrive nyhedsbreve til alle medlemmer og svare på henvendelser på Forskningspanelets facebookside og E-mail: info@forskningspanelet.dk .

Som forskningsaasistent hos James Lind Care vil Matilde også indgå i et team med flere andre forskningsassitenter fra bl.a. Sverige, Tyskland og England, som også arbejder med kommunikation til  patientfællesskaber.

”Det er fantastisk at kunne være en del af et team med så mange nationaliteter, da James Lind Care jo også har patientfællesskaber i Sverige, England, Tyskland, Frankrig og Spanien. Det er sjovt at kunne sparre med de andre forskningsassistenter, og høre hvordan de har løst forskellige opgaver i deres respektive lande og er inspirerende for mig.”

Lene og Matilde glæder sig til at være i kontakt med Forskningspanelets medlemmer, og at kunne guide dem sikkert og trygt igennem deltagelse i forskningsprojekter.

“Jeg er stensikker på, at vi med tilføjelsen af Lene og Matilde kan tilbyde en endnu bedre medlemsoplevelse. Med deres fokus på at kommunikere oplysende, hensynsfuldt og i øjenhøjde med vores medlemmer kan vi i endnu højere grad sørge for at sætte patienters behov i centrum af klinisk forskning,” afslutter Rasmus Hjorth.

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *