Deltagelse i forskning giver en personlig fordel!

Flemming har meldt sig til et forskningsprojekt om KOL igennem Forskningspanelet. Først var han skeptisk, men kan se fordelene både for sig selv og for andre med KOL

Af Lene Voller

Flemming har arbejdet som projektingeniør i medicinalvareindustrien i adskillige år. Forskning har længe haft hans interesse, men det er først for nylig, at han selv har overvejet at deltage i forskningen for at udvikle industrien og sikre fremtidens patienter.

Han fortæller, hvordan det først var efter hans eget rygestop, at han begyndte at tænke mere over muligheden for at deltage i forskning om KOL. ”Det gik op for mig, hvor nedprioriteret det er. Det er som om, ingen rigtigt tager symptomerne seriøst,” siger han.

Der mangler fokus på KOL

Ifølge Lungeforeningen er der cirka 320.000 danskere, som lever med KOL. Det anslås, at halvdelen af dem ikke ved, at de har KOL. De sidste to år har Forskningspanelet bidraget til tre forskellige studier om KOL-medicin.

For Flemming skete det helt store skifte i behandlingen, da KOL-patienter blev afvist på hospitalerne og i stedet skulle følges hos deres praktiserende læge. ”Det er som om, at det er vores egen skyld, at vi har fået KOL. Så vi må selv gøre noget,” konstaterer han.

Da han så Forskningspanelets annonce på Facebook var han ikke i tvivl om, at han ønskede at deltage. ”Jeg kunne jo pludselig selv være med til at gøre noget. Både for mig selv og for andre,” siger han og fortsætter: ”Det er frustrerende, at der ikke er mere viden om KOL.

Personlige fordele

Efter at Flemming havde svaret på spørgeskemaet, som hørte til annoncen på Facebook, blev han kontaktet af en af Forskningspanelets sygeplejersker. ”Først kunne jeg ikke være med, men så fulgte hun mig i næsten ni måneder og til sidst lykkedes det,” fortæller han.

Først var han lidt skeptisk over, at det var et privat firma, som skulle give ham adgang til forskningsprojektet, men efter at have undersøgt det grundigt, fandt han ud af, at Forskningspanelet blandt andet aflaster de offentlige hospitalsafdelinger til fordel for både ham selv og andre patienter.

Han lægger heller ikke skjul på, at det at deltage i forskningsprojektet om KOL-medicin ikke kun er for at gøre noget for fremtiden. ”Jeg har en klar personlig fordel i, at hospitalet kan følge mig langt mere intensivt, end hvis jeg bare gik hos min egen læge. Det kan jeg kun anbefale,” konkluderer han.

Hvis du gerne vil være en del af et voksende patientfællesskab og finde ud af mere om de seneste forsøg, så tilmeld dig her: Tilmelding Forskningspanelet – Forskningspanelet
Du kan også se vores aktuelle forskningsprojekter her: Aktuelle forskningsprojekter – Forskningspanelet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *