Nemmere behandling af type 2-diabetes i en travl hverdag

Diagnosen type 2-diabetes kom som en overraskelse, og var en stor omvending i Vibeke Hansens liv. Men i dag lever Vibeke mere eller mindre upåvirket af sygdommen type 2-diabetes . Alligevel ønsker hun at gøre en forskel som forskningsdeltager hos forskningspanelet.

På udsigt efter ny behandling

Vibeke Hansen er 61 år og bor i Kastrup. Hun er medlem af Forskningspanelet, men har aldrig før deltaget i et forskningsprojekt, selvom hun egentlig har haft lysten til det. En af årsagerne er mangel på tid i hverdagen.

“Der er mange, der ikke kan overskue at være med i forskningsprojekter pga. fuldtidsjob og travle hverdage.Det er jo krævende at være med” begrunder hun.

Selvom Vibeke er en travl kvinde, er hun en af de flere tusinder personer, der for nylig har tilmeldt sig et forskningsprojekt gennem Forskningspanelet, som skal teste en ny behandling for type 2-diabetes.

”Det som motiverede mig til at deltage i projektet, var at gøre hverdagen lettere. Derudover var muligheden for at tage mindre medicin meget interessant.”

Muligheden for at finde en enklere behandling i en travl hverdag

Da Vibeke Hansens fandt ud af, at hun havde type 2-diabetes i 2014, var hendes første tanke ”Hvordan kan jeg hjælpe mig selv til at få det bedre?”.  Dette gjorde hun eksempelvis ved at ændre sin diæt.

”Jeg tog en kold tyrker dengang, jeg fik det (type 2-diabetes konstateret. De første 2 år betød kosten rigtig meget. Jeg skar alt sukker væk fra min diæt, og jeg tabte mig 16 kg”

I takt med at hun har fået det markant bedre, er hun blevet interesseret i at deltage i forskningsprojekter. Dog er hendes motivationer for at deltage i forskningsprojekter i dag anderledes i forhold til hendes tanker førhen.

“Det som motiverer mig for at tilmelde mig til et forskningsprojekt er om der er noget medicin, der er nemmere at tage og som virker bedre, end det jeg tager nu. Eller er der en bedre løsning?”

Selvom Vibeke har det rigtig godt og er i en stabil situation med hendes type 2-diabetes, kan hun godt mærke at blodsukkeret går op og ned, og hun derfor skal passe på sine måltider.

Ambitionen om et liv uden insulin

En anden ambition Vibeke Hansen har for hendes liv med type 2-diabetes er, at hun aldrig skal på insulin, men kan holde sygdommen nede med piller.

”Så snart man skal stikke sig, så føler man sig pludselig rigtigt syg”, som hun selv siger.

Vibeke meldte sig til et forskningsprojekt, som Forskningspanelet hjælper med at finde deltagere til, hvor forskerne vil test en ny behandling indenfor type 2-diabetes, hvor forskningsdeltagerne bliver behandlet med injektioner én gang om ugen.

Da Vibeke fandt ud af, at behandlingen foregik med injektioner, besluttede hun sammen med Forskningspanelets forskningssygeplejerske, at denne behandling ikke var den rette for Vibeke, da det var for grænseoverskridende for hende at skulle stikke sig selv.

 Motivationerne for at deltage i forskning har ændret sig

På trods af, at Vibeke ikke endte med at deltage i forskningsprojektet, er hun stadig opmærksom på sit helbred og hvordan hun selv og andre kan modtage en bedre behandling af type 2-diabetes gennem deltagelse i forskning.

” I starten havde jeg et ønske om at finde ud af, hvordan jeg bedst kunne hjælpe mig selv. Nu tænker jeg mere på om jeg kan biddrage med noget, og om jeg kan hjælpe andre med samme sygdom.”, siger Vibeke og afslutter

”I starten af mit sygdomsforløb, fokuserede jeg meget på, hvordan, jeg selv kunne få det bedre. Nu handler det mest, om jeg kan finde en nemmere og mere effektiv form for behandling, så jeg tænker mindre på min sygdom i min hverdag.”

Du kan også tilmelde dig forskningsprojektet, der tester en ny medicinsk behandling for type 2-diabetes. Klik her og få muligheden for at deltage:

Type 2-diabetesforskningFB – Forskningspanelet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *