Forskningspanelet gør en forskel

Jeanette Christensen har haft diabetes i flere år. Men det er først de senere år, at hun er blevet bevidst om, at Forskningspanelet kan hjælpe hende med svar på sin sygdom og guide hende til deltagelse i forskningsstudier.

Jeg vil undgå senfølger

Diabetes har været en del af Jeanette Christensens liv og hverdag i mange år. Hun er 52 år og bor i Herning. Hun fortæller, at det først er i de senere år, at hun for alvor er blevet bevidst om, hvad diabetes gør ved kroppen.

“Jeg frygter mest senfølgerne,” fortæller hun og uddyber, hvordan en anden øjensygdom har mindet hende om, at hendes syn kan blive ødelagt og til sidst helt forsvinde, hvis hun ikke passer sin diabetes rigtigt.

Forskning er for fremtiden

“For år tilbage fik jeg en gastric by-pass, og jeg troede, at det var en hurtig løsning på min diabetes, men det var det bare ikke, og i årene efter har jeg søgt en masse viden om, hvad jeg selv kan gøre for, at min diabetes ikke blusser op. Det er jo en livsstilssygdom,” siger Jeanette Christensen.

“Da jeg var yngre ville jeg ønske, at nogen havde fortalt mig, hvad min livsstil kunne føre til. Derfor vil jeg gerne bidrage både til forskningen men også med at oplyse andre, så de ved, hvad de står overfor, og hvordan deres liv kan blive. Jeg vil gerne dele min viden og min erfaring,” siger hun.

Hun mener derfor, at det er vigtigt, at der konstant bliver forsket i ny viden om diabetes, og at der hele tiden er fokus på, hvordan patienter kan få det bedre i fremtiden. “Jeg vil rigtig gerne deltage i forskning, fordi det er så enormt vigtigt for fremtiden,” siger hun.

Viden og patientfællesskaber er vigtige

I dag ligger Jeanette Christensens blodsukker i den lave ende, og hun betragtes som velbehandlet, men hun vil fortsat gerne være en del af Forskningspanelet, fordi det kan give hende ny viden og muligheden for at deltage i forskningsstudier fremadrettet.

“Jeg tænker rigtig meget over, hvordan mit blodsukker ligger, og hvad jeg selv kan gøre,” siger hun og fortæller om, hvordan hun søger informationer på nettet for at blive mere oplyst. “Men der er altså også rigtig mange skræmmekampagner, som der kører på nettet,” siger hun.

Hun mener, at Forskningspanelet bidrager til at oplyse uden at skræmme, og at patienternes historier er vigtige for fremtiden. “Hvis man deler sin historie, så kan andre se, at de ikke er alene, og dér synes jeg, at forskningspanelet gør en forskel”, siger hun.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *