Forskningspanelet hjælper Rigshospitalet med at finde deltagere til COVID-19 forskningsprojekt om mundbind

Rigshospitalets forskningsprojekt om anvendelse af mundbind mod COVID-19, der er støttet af Salling Group, var i fare for at blive forsinket, da de manglende 800 deltagere . Men med hjælp fra Forskningspanelet lykkedes det at finde de sidste deltagere på under 24 timer. 

Helt frem til deadline  var det usikkert om det ville lykkes forskerne på Rigshospitalet at finde de i alt 6.000 deltagere i et stort anlagt forskningsprojekt, der undersøger om udbredelsen af coronavirus i Danmark kan minimeres med brug af mundbind.

Deadline for at rekruttere forsøgsdeltagere var fredag d. 24 april klokken tolv, men onsdag d. 22 april om morgenen, to dage før deadline, manglede der stadig 800 deltagere.

Henning Bundgaard, der er professor og overlæge på Rigshospitalets hjerteafdeling udtalte i Berlingske Tidende:
”Selvom vi havde rekrutteret 5.200 deltagere, er 800 rigtig mange, og jeg kunne se, at vi måske måtte udsætte dele af forsøget, da flere af vore rekrutteringskanaler allerede havde skaffet alle de deltagere, som de kunne,”

Udover økonomisk støtte, havde Salling Group også opfordret alle deres butiksansatte og kunder til at melde sig til forsøget, ligesom mange kommuner har ydet et stort bidrag til at rekruttere forskningsdeltagere.

Der var dog brug for yderligere hjælp, hvis Henning og hans forskningskollegaer skulle nå i mål. Derfor henvendte de sig til James Lind Institute, der har stiftet og driver Forskningspanelet.

Danskerne i Forskningspanelet hjalp
Forskningspanelet tilbød at hjælpe professoren uden betaling. Men også hér var der brug for kreativ tænkning for at kunne skaffe så mange deltagere på så kort tid.

Klikraterne, der siger noget om deltageres interesse for at indgå i et bestemt forskningsprojekt, var fem-ti procent for forskningsprojektet om anvendelse af mundbind.,

“Det er væsentlig lavere, end vi normalt ser, og derfor endte vi med at skulle udsende 125.000 invitationer til at deltage i projektet”, som community manager  hos Forskningspanelet, Rasmus Hjorth udtaler og tilføjer.

“Normalt ligger vi på klikrater omkring 70 procent, når vi tilbyder deltagelse i forskningsprojekter. Derfor måtte vi gøre noget ekstra for at finde deltagerene til dette forskningsprojekt.”.

Og de 125.000 invitationer bar frugt, for fredag morgen var de sidste 800 forskningsdeltagere, der skulle til for at gennemføre forsøget, fundet.

Henning Bundgaard er taknemmelig for Forskningspanelets arbejde.

”Vi var ikke kommet i mål i dag uden hjælp fra Forskningspanelet, og deres adgang til danskere, der ønsker at deltage i forsøg. På den måde viser det her virkelig, hvor meget vi kan rykke i Danmark, når hospitalsansatte læger, forskere, private virksomheder og almindelige danskere løfter i flok.”

Forskningsprojektet er nu igang, og deltagerne er i fuld gang med at teste mundbindenes virkning mod COVID-19.

Skrevet af
Rasmus Hjorth
Community Manager
Forskningspanelet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *