”Jeg var da nervøs inden jeg skulle deltage i mit første forskningsstudie”

Hvad er din første tanke, hvis du skulle deltage i et forsøg med ny medicin? Mange ville nok blive en smule nervøse. Det var Michael Martin også. Her fortæller han om sine oplevelser med at deltage i et forskningsstudie, og hvordan han slap af med sin nervøsitet.

Michael Martin er 76 år gammel og bor til daglig på Langeland. Han er en af de tusindvis af frivillige danskere, der er medlem af Forskningspanelet. Igennem sit medlemskab har han deltaget i et forskningsstudie, hvor man testede ny medicin.

De fleste ville nok være en smule nervøse for at deltage, og Michael Martin vil da heller ikke lægge skjul på, han også var.

”Jeg var en smule nervøs for at deltage i et forskningsstudie. Det ligger jo latent, og jeg måtte spørge lidt ind til risikoen ved forsøget. Så ja, jeg var da nervøs”, indrømmer han.

Sygeplejerskernes svar beroligede 

For at blive beroliget og få større viden om forskningsstudiet, begyndte Michael Martin at spørge forskningssygeplejersken om hvordan det hele skulle foregå

”Jeg spurgte sygeplejersken ind til risikoen ved forsøget, og hendes svar beroligede mig en hel del. Det var sådan, jeg slap af med al min nervøsitet. Man skal huske at stille spørgsmål, hvis man er nervøs.”

Efter Michael Martins oplevelse med at deltage i klinisk forskning, så er han allerede klar til at opfordre andre danskere til at være med i forskningsstudier i fremtiden.

”Jeg vil gerne opfordre alle til at deltage. Selvom man kan være lidt nervøs, så synes jeg, det er vigtigt, man deltager, fordi vi bliver nødt til at forske effekten af medicin på mennesker, hvis vi vil videre i forskningen”, afslutter han.

Skrevet af

Rasmus Hjorth

Community Manager Forskningspanelet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *