Gitta går forrest i kampen mod type 2 diabetes

Mange type2 diabetikere drømmer om en hverdag uden insulin og medicin. Det samme gør Gitta Jørgensen. Derfor er hun medlem af forskningspanelet, så hun kan gå forrest i kampen mod type2 diabetes ved at deltage i forskning, og være med til at udvikle en bedre behandling.

Over 250.000 danskere lever til dagligt med type 2 diabetes[1]. Gitta Jørgensen på 52 år fra Århus, er en af disse tusindvis af danskere. Hun har haft type 2 diabetes i halvandet år, men mærker ikke noget til sin diabetes i sin hverdag. Alligevel bliver hun konstant mindet om det.

”Jeg mærker ikke meget til min sygdom i hverdagen, men den dukker alligevel op som en irriterende påmindelse i hverdagen, hvis jeg ikke lige husker min medicin, når jeg spiser.”

Kunde ændrede Gittas perspektiv

Gitta arbejder til daglig i sin egen salon. Midt i en samtale med en kunde, som arbejdede inden for sygehusvæsenet, blev Gitta gjort opmærksom på, at hun faktisk kunne gøre en aktiv forskel mod sin type 2 diabetes.

”Jeg ville gerne have den bedst mulige behandling mod type 2 diabetes. Og så har jeg en kunde i min salon, som er læge, og hun fortalte mig om forskningsstudier, og afmystificerede det for mig.”

Derfor har Gitta nu meldt sig ind i kampen for at udvikle en bedre behandling mod type2 diabetes ved at blive medlem i forskningspanelet.

”Diabetes jo en folkesygdom, så ved at deltage i forskningsstudier, kan jeg gøre en stor forskel for andre. Det kan jeg f.eks. ved at afprøve ny medicin. Man får nok aldrig helt løst type 2 diabetes, men jeg kan i hvert fald hjælpe med at sprede viden, og være med til at skabe nye og bedre behandlingsformer.”

Lad os løfte i flok!

Gitta er glad for at være medlem i Forskningspanelet. Hendes anbefaling til andre er, at man kan gøre en fælles indsats ved at tage stilling til deltagelse i forskning.

”Jeg ville opfordre andre til at gå ind og udfylde spørgeskemaet hos Forskningspanelet. Mit argument vil være, at vi alle er med til at løfte i flok, og at de også kan gøre en forskel. Måske kan vi være med til at forbedre situationen for andre.

[1] https://diabetes.dk/presse/diabetes-i-tal/diabetes-i-danmark.aspx

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *