Alder er ingen begrænsning for at gøre en forskel

Kaj Wilken på 89 år gør en forskel. Som medlem af Forskningspanelet, stiller han op som frivillig deltager i klinisk forskning. Det er hans måde at give tilbage til det danske samfund på. Ligesom mange andre danskere i 70 plus alderen, så yder han en frivillig indsats.

På trods af at have oplevet 89 somre, så er Kaj Wilken en frisk og aktiv mand. Han kører eksempelvis jævnligt de 200 km fra sit hjem i Svendborg, for at se sin søn i Hundested. Alderen er på ingen måde en begrænsning for Kaj.

Dette bliver også tydeligt, når Kaj fortæller, at han selvfølgeligt stiller op som frivilligt medlem af Forskningspanelet.

”Jeg meldte mig som medlem til forskningspanelet, fordi jeg føler en form for moralsk forpligtelse til at bidrage til lægevidenskaben. Jeg synes, jeg har modtaget en hel del god behandling, og så vil jeg gerne give lidt tilbage ved at være frivillig deltager i forskningsstudier. Og da jeg har et godt helbred, så sætter jeg intet over styr ved at melde mig til det.”

Flere og flere ældre bliver frivillige

Kaj er langt fra den eneste i 70+ alderen, som er frivillig. Faktisk, så har ny statistik vist, at over halvdelen i hans aldersgruppe yder en form for frivillig indsats[1].

For Kaj giver det rigtig god mening at give tilbage til det danske samfund ved at yde en frivillig indsats, som deltager i forskningsstudier.

” Jeg har haft stor glæde af lægevidenskaben, så jeg vil gerne give tilbage. Jeg har blandt andet doneret en af mine nyre til min bror. Og nu har jeg så fået type2 diabetes”, siger han og afslutter med;

”Alle disse ting gør, at man gerne vil give tilbage og gøre et aktivt bidrag. Jeg synes, man ikke bare kan forvente at få uden man også må give tilbage. Og hvorfor skulle man ikke deltage i forskningen, hvis man har muligheden for det?”

Skrevet af

Rasmus Hjorth

Community Manager Forskningspanelet

[1] https://www.kristeligt-dagblad.dk/danmark/aeldre-stroemmer-til-frivilligt-arbejde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *