Eric og Lotte er glade for at kunne deltage i forskning

Med Forskningspanelets og Diabetesforeningens samarbejde har flere danskere med diabetes fået øjnene op for muligheden for at deltage i forskningsprojekter. Lotte og Eric er to eksempler på dette.  

Rigtig mange mennesker med diabetes vil gerne medvirke til forskningsprojekter og være med til at præge udviklingen af ny medicinsk behandling. Således har mere end 10.000 i løbet af de sidste tre år meldt sig til Forskningspanelet som følge af et samarbejde mellem Forskningspanelet og Diabetesforeningen.

To af disse personer er Eric Bengtsson og Lotte Børme. De har begge tilmeldt sig forskning hos forskningspanelet, så de kan bidrage aktivt til at gøre en forskel.

Eric Bengtsson er 74 år og bor i Allerød. Han har, ligesom mange andre danskere, fået konstateret type 2-diabetes og forhøjet kolesterol. Derfor er han også støttemedlem hos Diabetesforeningen, ligesom han har tilmeldt sig Forskningspanelet.

Eric vil gøre en forskel for andre, som er i samme situation som ham selv. Derfor tøvede han heller ikke med at tilmelde sig, da han igennem Forskningspanelet fik tilbuddet om at deltage i et forskningsprojekt for type 2-diabetikere med forhøjet kolesterol,

”Jeg tænkte, at hvis jeg kunne melde mig og gøre en forskel gennem forskning, ikke kun for mig selv, men for andre, så kunne jeg give noget tilbage til systemet, fordi jeg har virkelig modtaget noget god behandling gennem årene”, udtaler han.

Lotte vil bidrage til at udvikle ny og bedre medicin

Lotte Børme er 71 år og bor i København S. Ligesom Eric, deltager hun i et forskningsprojekt for personer med forhøjet kolesterol og type 2 diabetes.

For Lotte, så handler hendes aktive deltagelse i forskning om at bidrage til en bedre medicinsk behandling i fremtiden.

”Jeg håber, at jeg med min deltagelse i forskning, kan være med til at udvikle ny og bedre medicin til kolesterolpatienter og diabetikere. Til gavn for både mig selv og for andre” begrunder hun.

Både Eric og Lotte er i fuld gang med forskningsprojektet, hvilket betyder, at de tester den nye medicin. De oplever begge to, at det er ganske let og overkommeligt at være med i forskning.

”Jeg har nu fået medicinen hjem og tester det. Det indgår i min daglige rutine, og jeg tager det derhjemme ligesom resten af min medicin,” siger Lotte om hendes egen deltagelse og fortsætter:

”Det er ikke udfordrende eller forstyrrende at deltage. Selvom det kan være lidt langt væk, så får jeg dækket mine transportudgifter.”

Eric har samme holdning

”Det er let at deltage i forskning. Udover at du tester ny medicin, der kan forbedre din behandling, så får man adgang til nogle specialiserede læger og sundhedspersonale, som kan svare på alle dine spørgsmål. Det er også med til at gøre det let og godt at deltage.”

Eric mener, at alle, både rask, som syg, kan gøre en forskel ved at tilmelde sig som deltager.

Anbefaler andre at gøre brug af Forskningspanelet

Mange forskningsprojekter bliver udskudt og aflyst på grund af manglende deltagere. Dette skader i sidste ende patienterne, da det forsinker ny og bedre behandling. Derfor er det afgørende, at der er frivillige forskningsdeltagere med bl.a. diabetes, ligesom Lotte og Eric.

Eric ser det næsten som en forpligtelse at stille sig til rådighed for forskningen.

”Jeg vil ikke tøve med at anbefale andre at deltage. Jeg mener, at man har en forpligtelse. Det er det samme som at være bloddonor”

Lotte vil heller ikke tøve med at deltage i fremtidige projekter.

”Det som motiverer mig er, at man er med til at gøre en forskel. Og så bliver man kontrolleret i form af kontakt med sygeplejersker. Så man får også en bedre indsigt i sit eget helbred.”

Skrevet af

Rasmus Hjorth

Community Manager

Forskningspanelet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *