Her er resultaterne fra forskningsprojektet om anvendelsen af mundbind mod COVID-19 smitte

Forskningspanelet har hjulpet med at finde deltagere til det omtalte “mundbindsforsøg”, der skulle undersøge effekten af mundbind mod COVID-19.  Nu ligger forskningsresultaterne klar og du kan se resultaterne her.

Tilbage i april måned hjalp vi i Forskningspanelet Rigshospitalet med at finde flere end 800 deltagere til det store forskningsprojekt om anvendelsen af mundbind imod COVID-19.

En af forskerne bag forskningsprojektet, Henning Bundgaard udtalte dengang om Forskningspanelets hjælp,

“Vi var ikke kommet i mål i dag uden hjælp fra Forskningspanelet, og deres adgang til danskere, der ønsker at deltage i forsøg. På den måde viser det her virkelig, hvor meget vi kan rykke i Danmark, når hospitalsansatte læger, forskere, private virksomheder og almindelige danskere løfter i flok.”

Her er resultaterne
Siden forskningsprojektet blev afsluttet i maj  har der været meget opmærksomhed omkring forskningsprojektet og offentliggørelsen af resultaterne.

Nu er resultaterne blevet offentliggjort, og du kan se forskernes konklusion og resultater ved at klikke på linket herunder:

KLIK HER OG SE RESULTATERNE 

Henning Bundgaard udtaler følgende til dr.dk om resultaterne,

“Resultaterne tyder på en mindre effekt end vi havde regnet med. Der er måske en mere moderat effekt på mellem 15-20 procents reduktion af smitten, når man bruger maske. Men når vi er nede i de tal, kan vi ikke udtale os definitivt om, hvorvidt mundbind beskytter den raske bærer” – Kilde dr.dk

I Forskningspanelet er vi ikke ansvarlige for forskningsprojektets resultater.
Hvis man har spørgsmål angående resultaterne eller omkring forskningsprojektet, bedes man rette henvendelse til Rigshospitalet, som står bag forskningsprojektet.

Vi vil dog gerne benytte muligheden for at sige tak til alle vores medlemmer, som valgte at tilmelde sig som deltagere til forskningsprojektet. Uden jer, ville det ikke kunne have ladet sig gøre.

Skrevet af
Rasmus Hjorth
Community Manager
Forskningspanelet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *