Patienter skal involveres!

Dan Foldager kæmper for at sikre at patienters stemme bliver hørt. Som medlem af Forskningspanelet er hans mål at involvere patienter i udvikling og forskning af sygdomsbehandling og derved forbedre fremtidig behandling.

”Jeg blev ramt af et hjertestop, da jeg var i 50års alderen, og har været hjertepatient siden. Senere fik jeg også konstateret post-polio syndrom. Med mine mange års erfaring som patient, hvor jeg har oplevet en masse udfordringer, besluttede jeg i min ”tredje alder” at blive frivillig for at gøre en forskel og fremme involveringen af patienter inden for sygdomsbehandling “.

Sådan beskriver Dan Foldager på 71 år i korte træk hans personlige rejse fra at være hjertepatient, til i dag at være engageret som frivillig i mange forskellige roller indenfor sundhedsområdet.

Dan er i dag både formand for European Society of Cardiology’s patientforum, patientstøtteperson på Herlev og Bispebjerg Hospital, hjælpelærer på lægeuddannelsen, foredragsholder og medlem af Forskningspanelet.

I sine forskellige roller knokler han for, at patienter får en større stemme inden for forskning og udvikling i behandling af deres sygdom.

”Mit mål er at give mere indflydelse til patienter, både når det kommer til den eksisterende behandling, men også når det kommer til udvikling og forskning i nye behandlinger af sygdomme. Her skal vi bruge patienternes erfaringer, fordi erfaringer og viden også kan bruges efter et forskningsprojekt eller et behandlingsforløb er afsluttet.”

Patientinvolvering i forskning kan skabe forbedring og forandring
Forskningspanelet er igang med at undersøge, hvorfor personer vælger  engagerer sig og deltage i forskning.

Dan er et af Forskningspanelets medlemmer, der er med til at give sin mening til kende, og han mener, det er nødvendigt, at patienter engageres i forskning, så deres oplevelser bliver inddraget i arbejdet fremadrettet.

”At engagere og involvere patienter i forskning er vigtigt, fordi det nuværende behandlingsniveau er skabt bl.a. af de patienter, som har deltaget i forskning. Derfor, hvis du vil skubbe på for forbedring og forandring, bliver vi som patienter nødt til at involvere os”.

Derudover ønsker Dan at bidrage til en udvidelse af forståelsen af forskning, så man ikke kun fokuserer på medicinsk behandling.

”Jeg er medlem af Forskningspanelet, fordi jeg har et håb om, at forskning kan styrkes og endda bredes ud, så vi udvider perspektivet og ikke kun forsker i den medicinske behandling af sygdomme.”

Dan Foldager er en af de mange medlemmer, som har valgt at fortælle om sine bevæggrunde for at være medlem hos Forskningspanelet. Har du selv en særlig årsag, som du gerne vil fortælle om?
Så skriv den til
rasmus@forskningspanelet.dk. Vi vil meget gerne høre fra dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *