Forskningspanelet hjælper med at kortlægge smitteudvikling af coronavirussen (COVID-19)

Du kan nu tilmelde dig Forskningspanelets undersøgelse for smittespredning og smitteudvikling af coronavirussen (COVID-19). Vores mål er at hjælpe Statens Serum Institut og de danske sundhedsmyndigheder med at kortlægge virussens mørketal.

Du kan deltage i undersøgelsen ved at klikke på dette link: https://forskningspanelet.dk/covid19/

I disse dage spørger hver enkelt borger, organisation og virksomhed, hvordan man kan hjælpe, så Danmark og vores samfund kan komme bedst igennem coronavirussen (COVID-19).

Derfor har vi også stillet os selv dette spørgsmål i Forskningspanelet. Og vi har fundet en måde, hvorpå vi kan hjælpe.

Som hjælp til Statens Serum Institut, har Forskningspanelet lavet et spørgeskema baseret på Statens Serum Instituts Influmeter spørgsmål, hvor man spørger ind til danskernes helbred hver uge.

Undersøgelsen er lavet for at hjælpe de danske sundhedsmyndigheder med at få et overblik over mørketallet for smitten af coronavirus (COVID-19) og kan bidrage til at skabe et bedre overblik over virussens udvikling.

”Vi håber, at vi kan hjælpe med at skabe et overblik over smittespredning af influenza og coronavirus, når danske borgere udfylder Forskningspanelets spørgeskema”, siger Henrik Vincentz, stifter af Forskningspanelet, og leder af patientorganisation James Lind Care, der står bag Forskningspanelet.

Forskningspanelets spørgeskema og undersøgelse er baseret på de spørgsmål, man besvarer, når man udfylder Statens Serum Instituts undersøgelse, også kaldet Influmeter. Men lige nu er der lukket for optagelse af deltagere.
Danskerne vil gerne hjælpe til

I de seneste dage har der dog vist sig stor interesse for at hjælpe og bidrage til at kortlægge coronavirussens udbredelse.

”Det er tydeligt at se, at danskerne rigtig gerne vil hjælpe til, men ikke har den rette platform til at gøre det,” forklarer Henrik Vincentz.

Interessen spredte sig på bl.a. Facebook, hvor en privat gruppe ”Danmarks mørketal” opfordrede borgere til at dele deres helbredsstatus uge for uge, så der kunne dannes et samlet overblik over smittetallet.

Gruppen er dannet af to frivillige ved navn Kristian Mody og Frederik Wildfang Lykkebo, med ønsket om at være med til at afdække Danmarks mørketal over smitteudviklingen af coronavirussen i Danmark.

Forskningspanelet ville gerne støtte dette gode formål, men bemærkede at der var brug for en mere organiseret og sikker måde at behandle borgernes data på. Henrik Vincentz forklarer:

”Vi vil gerne hjælpe til med denne undersøgelse, og gøre hvad vi gør bedst; at gøre det nemt og sikkert at deltage i forskning. Vi kan sørge for at beskytte hver enkelt persons data, så alle er trygge ved at dele deres helbredsstatus. Dette mener vi skal gøres gennem en anden platform end Facebook, som er åben for alle.”

Derfor kan man nu deltage i Forskningspanelets undersøgelse, som er lavet i samarbejde  med Frederik og Kristian fra Facebookgruppen. Det tager kun få minutter at deltage og du er samtidig med til at få afdækket Danmarks mørketal af coronavirussen.

”Vores mål er at dele vores resultater med Statens Serum Institut, så vi kan få skabt det bedst mulige overblik over smittespredningen og smitteudviklingen i Danmark. Derfor håber jeg, at så mange som muligt vil udfylde skemaet, så vi forhåbentlig kan lave data baseret på flere hundrede tusinder af besvarelser. Det vil betyde, at vi kan skabe et rigtig godt overblik over coronavirussens udvikling og smittespredning”, udtaler Henrik Vincentz.

Hvordan kan DU hjælpe?

Det er meget simpelt. Alt hvad du behøver at gøre er at udfylde skemaet, hvor du beskriver din helbredsstatus. Du hjælper også til ved at besvare spørgeskemaet, selvom du ikke føler dig syg.

Deltag via linket her: https://forskningspanelet.dk/covid19/

Når du har udfyldt skemaet, vil du få en mail hver uge med et nyt skema. Forskningspanelet vil analysere svarene, og på denne måde følge smitteudviklingen og smittespredningen uge for uge. Derudover vil vi levere en samlet oversigt til alle respondenter, så man også selv kan følge udviklingen.

I sidste ende vil vi alle sammen kunne hjælpe Statens Serum Institut og sundhedsmyndighederne med at skabe det bedst mulige overblik over Danmarks mørketal.

Det eneste krav for at deltage er, at du er bosat i Danmark og besvarer spørgeskemaet ærligt. Lad os sammen gøre en forskel og hjælpe forskningen af coronavirus (COVID-19) i Danmark.

Skrevet af

Rasmus Hjorth
Community Manager
Forskningspanelet og James Lind Care
rasmus@forskningspanelet.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *