Mød Elsebet – Forskningspanelets nye forskningssygeplejerske.

Måske har du allerede stødt på hendes navn, hvis du har fået en invitation til et forskningsprojekt fra Forskningspanelet. Elsebet Eriksen er nemlig Forskningspanelets nye tilknyttede forskningssygeplejerske. I denne artikel kan du lære mere om Elsebet og hvorfor hun mener, at Forskningspanelet er fremtiden.

 Forskningspanelet har altid arbejdet tæt sammen med forskningssygeplejersker. Dette er nødvendigt for at sikre en tryg og sikker proces for eventuelle kommende forskningspatienter.

En af disse forskningssygeplejersker er Elsebet Eriksen. Som ny tilknyttet forskningssygeplejerske er hun med til at sørge for at Forskningspanelets medlemmer får mulighed for at deltage i forskning

”Forskningspanelet er genialt, fordi det bygger på frivillighed og motivation fra personer, der gerne vil deltage i forskning.  Når jeg ringer til de frivillige patienter, så er langt de fleste meget glade og opsatte på at gøre en forskel.”

Stor erfaring som forskningssygeplejerske på Rigshospitalet

Elsebet har lang erfaring som forskningssygeplejerske og har arbejdet på Rigshospitalet i over 30 år. Lige siden hun kom indenfor forskningsverdenen er hun forblevet der. For hende giver det meget mening at arbejde med at forske i ny medicin og behandling.

”Forskning er vigtigt, fordi det er sådan at behandling af sygdomme forbedres. Det er jo fantastisk at være med til at udvikle nye og bedre præparater, som kan forbedre patienters liv og hverdag. Det er ikke så lang tid siden, at der blev frigivet et præparat, som jeg har været med til at forske i, der viste sig at kunne forbedre nogle patienters overlevelse med 20 procent.”

Den tætte kontakt med patienterne er vigtig

Et andet aspekt som Elsebet holder meget af ved at være forskningssygeplejerske er den tætte kontakt med patienterne.

”Man får et meget nært forhold til patienterne, hvilket er utroligt vigtigt for mig. At have det her tætte bånd til patienten gør den store forskel. Jeg har nogle patienter, som jeg har haft i adskillige forskningsprojekter over en årrække på mere end 10 år. Mange ringer til mig og spørger om der er nye studier de kan være med i” siger hun glad og fortsætter.

”Man  har en helt speciel fordel som forskningspatient, idet man får mulighed for at få en mere direkte adgang til hospitalspersonalet. Man får en “hotline” til en erfaren sygeplejerske. Det er en af årsagerne til, at mange ønsker at deltage i forskning igen og igen.

Forskningspanelet er fremtiden

Elsebet er meget begejstret og dedikeret  til at gøre det lettere for patienter at deltage i forskning via hendes arbejde i Forskningspanelet. Især da det er blevet vanskeligere for forskningssygeplejersker ude på hospitalerne at finde deltagere.

”Det der er helt eminent med forskningspanelet, er at det kan hjælpe forskningssygeplejerskerne med at finde patienter til studier. Det bliver sværere og sværere for forskningssygeplejersker at finde patienter pga. den nye persondataforordning. Det har gjort det meget tungt, da man bl.a. ikke må kontakte tidligere patienter uopfordret.”

Derfor ser Elsebet Forskningspanelet som fremtidens måde at deltage i forskning på.

”Jeg er ikke i tvivl om, at Forskningspanelet er fremtiden pga. af frivilligheden og entusiasmen fra Forskningspanelets medlemmer. Det skal forstås på den måde, at man som forskningssygeplejerske kan mærke at patienterne er engagerede og motiverede. Det er en kæmpe fordel.”

Skrevet af

Rasmus Hjorth

Community Manager

Forskningspanelet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *