Pia vandt et kroophold gennem Forskningspanelet, men for hende er den reelle præmie at være med til at hjælpe forskningen i ny medicin.

Pia Kusk Kristensen kunne næsten ikke tro det, da hun fik beskeden om, at hun var den heldige vinder af Forskningspanelets lodtrækning om et kroophold for to personer. Hun meldte sig til konkurrencen uden tro på at hun ville vinde. I stedet havde hun en stor tro på at hendes tilmelding til Forskningspanelet kunne medføre en større gevinst for hende selv og andre.

”Jeg var på arbejde, da jeg blev ringet op, så jeg kunne ikke tage telefonen. Men så modtog jeg en sms, hvor der stod at jeg havde vundet et kroophold for to personer. Men det troede jeg næsten ikke på. Jeg tænkte, at det ikke ville være mig som var så heldig. Så blev jeg senere ringet op igen og fik det bekræftet., Jeg skyndte mig at ringe til min kæreste op og fortalte ham, at nu skulle vi altså på kroophold”.

Sådan oplevede Pia Kusk Kristensen, at hun var den heldige vinder af Forskningspanelets lodtrækningen om et kroophold for to personer.

Pia er 34 år og fra Nykøbing Mors. Hun arbejder som selvstændig frisør i sin egen salon. Hun meldte sig til gennem Facebookgruppen, ”Hjertesvigt – en selvhjælpsgruppe for personer med hjertesvigt” gennem et opslag der omhandlede Forskningspanelet og en konkurrence. Men hun havde ikke regnet med selv at vinde.

”Det var først konkurrencen, som jeg fik øje på, da jeg første gang læste om Forskningspanelet. Men jeg er, og har altid været, meget villig til at stille op. Jeg er både organdonor, bloddonor og stiller også meget gerne op til forskning. Det var derfor jeg tilmeldte mig Forskningspanelet”.

Med for at styrke forskning i bedre medicin

For Pia var det især sagen, der tiltræk hende. Derfor besluttede hun at tilmelde sig Forskningspanelet og dermed samtidig deltage i konkurrencen.

”Jeg synes forskning er vigtigt. Vi har været indsamlere til Hjerteforeningen, og det er vigtigt for mig at gøre en indsats. Jo mere forskning, desto flere gennembrud. Men jeg tror også, at når man selv er ramt, så tænker man også mere over det.”

Pia fik selv konstateret hjertesvigt i en tidlig alder. Under hendes graviditet for to et halvt år siden, følte hun sig meget utilpas og skidt. Efter en hektisk fødsel, blev Pia indlagt på intensiv i 3 uger, fordi lægerne ikke vidste om hun skulle have et nyt hjerte, da hendes hjerte slog meget langsomt. Kort efter fik hun konstateret hjertesvigt.

Dette har Pia levet med i snart tre år nu. Og det betyder, at hun har en arbejdsuge på 14-16 timer, da sygdommen sætter sine begrænsninger. Ved siden af jobbet, skal hun også have energi til at kunne være mor for sine to børn og være sammen med sin kæreste.

”Mit hjerte pumper normalt nu, har jeg fået at vide for nogle måneder siden. Men jeg holder desværre ikke til så meget arbejde. Jeg få en del bivirkninger af min medicin, og det var derfor at jeg meldte mig ind i Forskningspanelet – for at være med til at udvikle noget bedre medicin og prøve at hjælpe andre. Det er jo bare godt, at der bliver forsket, fordi det kan redde menneskeliv”.

Forskningspanelet er kommet for at blive

Pia glæder sig nu til at kunne nyde præmien med sin kæreste. De planlægger at tage en kærestetur til Munkebo Kro på fyn i jule-perioden.

I mellemtiden vil hun fortsat engagere sig i forskning gennem sit medlemskab og deltagelse i Forskningspanelet

”Jeg synes jo, at forskning er vigtigt Det er jo bare godt, at der bliver forsket, fordi det kan redde menneskeliv. Jeg mener i hvert fald, at Forskningspanelet er kommet for at blive.”

Skrevet af

Rasmus Hjorth

Community Manager

Forskningspanelet

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *