Jeg får selv så meget ud af at være med i forskningsforsøg

Mange af Forskningspanelets medlemmer engagerer sig, og deltager i forskning for at gøre en forskel, og hjælpe andre. Dette gælder også Gunnar. Men det er ikke hans primære årsag. I stedet er han ærlig omkring, at han selv får en masse ud af det – både helbredsmæssigt og behandlingsmæssigt.

Når Forskningspanelets medlemmer skal forklare, hvorfor de har tilmeldt sig, nævner mange som det første, at de gerne vil være med til at gøre en forskel.  Med andre ord, så er det en stor lyst og behov for at gøre en indsats, der kommer andre til gode.

Men samtidig nævner flere medlemmer, at der faktisk også er en hel del personlige fordele ved at deltage i et forskningsstudie. En af disse medlemmer er Gunnar Kristensen. Han er 71 år, medlem af Forskningspanelet og deltager i et forskningsforsøg for diabetikere med utætte nyre. Ved at deltage i dette studie får han, ifølge ham selv, en masse personligt ud af at deltage.

”Imens jeg deltager i forskningsstudiet, så har jeg mulighed for at blive undersøgt hele tiden af en forskningssygeplejerske, i stedet for at skulle rende til personlig læge hver gang. Det er da én af de kæmpe fordele ved at deltage.”

Let at deltage gør det let at sige ja

Når Gunnar beskriver, hvad han får ud af at være med i studiet, så lægger han også vægt på, at det er utrolig let at deltage i et forskningsstudie. Derfor giver det god mening for ham at deltage, når han samtidig får en masse ud af det, selv.

”Jeg synes, det er meget nemt. Jeg finder selv de dage, hvor det passer når jeg skal ud på hospitalet. Når de ringer fra hospitalet, så spørger de hvornår det passer mig. Jeg er meget tilfreds. Jeg føler ikke, at jeg bliver presset til noget, som jeg ikke vil”.

Derfor stiller Gunnar gerne op til flere forskningsforsøg i fremtiden – for både sin egen og andres skyld.

”Jeg er fuldt ud tilfreds. Det er dejligt, at forskningsforsøget foregår. Det er meget åbent, og det kan jeg godt lide. Og jeg vil til en hver tid anbefale andre at gøre det.  Jo flere, der deltager, desto hurtigere kan vi jo finde en bedre behandling af livstilssygdomme”.

En bonus at kunne hjælpe andre

Behovet for at hjælpe andre, og lade forskningsresultaterne komme andre til gode, er dog også en vigtig del af Gunnars motivation for at deltage i forskningsforsøg.

”Hvis jeg kan blive undersøgt med min lever, nyre og hjerte osv. og samtidig hjælpe andre, så ville det jo være godt.”

Skrevet af

Rasmus Hjorth

Community Manager Forskningspanelet

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *