”Man har en moralsk forpligtelse til at gøre en indsats”

Du kan give tilbage til samfundet og hjælpe andre mennesker på mange måder. Siggi Forberg hjælper ved at deltage i forskningsstudier. Her hjælper han forskningen med at finde bedre behandling for sygdomme. Og han mener faktisk, at man har en moralsk forpligtelse til at gøre en indsats.

9 ud 10 danskere benytter sig årligt af det danske sundhedsvæsen. Og uanset hvor ofte vi besøger hospitalerne, så drager vi allesammen fordel af deres ekspertise og service. Men hvor ofte giver vi tilbage til samfundet og sygehusvæsenet?

Siggi Forberg på 71 år er medlem af Forskningspanelet. Han mener, at man bl.a. kan give tilbage til det danske sundhedsvæsen ved at deltage i forskningsstudier.

Ved at deltage i forskningsstudier, håber jeg, at vi kan bidrage til at vi allesammen bliver klogere på sygdommen, og behandlingsmulighederne forbedres til gavn for os alle sammen., siger Siggi.

Anser deltagelse i forskningsstudier som en moralsk forpligtelse

Til daglig lever han livet som pensionist, og det giver ham tid til bl.a. at deltage i forskningsstudier. Men for ham er det ikke årsagen til at deltager i forskningsforsøg.

”Nu har jeg jo tid som pensionist, men jeg vil gerne være med i forskningsstudier for at hjælpe til med forskningen, fordi jeg ved, man skal bruge personer til deres studier. Man kan jo også selv få noget ud af det.”, udtaler han.

Siggi har, ligesom mange andre danskere, benyttet sig af det danske sundhedsvæsen igennem hele sit liv Han har bl.a. haft type 2 diabetes  i 11 år. Og han ser nu en mulighed for at give tilbage til et system, som han selv har nydt godt af.

”Jeg har faktisk det synspunkt, at når man forventer at blive behandlet af sygehusvæsenet, så synes jeg også, man har en moralsk forpligtelse til at gøre hvad man selv kan, og stille sig til rådighed for forskningen.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *